Am curatat merele de coaja si samburi,le-am dat pe razatoare si le-am calit cu untul,cu cele 2 linguri de zahar,iar la final am pus scortisoara.Am lasat merele sa se raceasca,si am facut rulada.
Am separat ouale,am batut albusurile spuma,iar in celalalt vas am batut galbenusurile cu zaharul,pana au inceput sa se albeasca si sa creasca in volum.
Am adaugat coaja de portocala,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,faina si am amestecat bine sa se incorporeze faina,dupa care am adaugat albusurile si am amestecat cu lingura de lemn de jos in sus.
Am imbracat tava de la aragaz cu hartie de copt si am asezat merele pe toata suprafata tavii,dupa care am turnat aluatul si am introdus tava in cuptorul preincalzit,la 200 gr.cca.15-20 min.
Am rasturnat tava pe o hartie de copt,am desfacut hartia de deasupra,dupa care am inceput sa o rulez asa fierbinte.Dupa ce s-a racit am scos hartia de copt am pudrat-o si am taiat-o.
Simpla dar foarte gustoasa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise