Umplutura:
Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se si putina apa in tigaie .Se adauga 2 lingurite de piper , cimbru 2-3 lg , sare sau dupa gust .
Cand sunt deja patrunse se ia din tigaie cu o furculita si se toaca mai mare pe un tocator dupa care se pun la loc in tigaie.
Separat de fierbe orezul , se scurge si se adauga peste ficatei si pipotele in tigaie ( de mentionat ca tigaia trebuie sa fie mare ).Se amesteca toate pe foc mic max 5 min.la sfarsit se taie o felie de paine ( de preferat mai uscata)cubulete mici si se adauga in tigaie ...ea fiind necesara ca sa absoarba uleiul daca este in plus.
Dupa care se da la racit.
Puiul se spala si se cresteaza la incheietura pulpei pentru a putea introduce umplutura si acolo.
Cartofii se curata se taie rondele si se aseaza in tava pregatita, se adauga boabe de piper si o foaie de dafin , ulei o ceasca mare ,putina apa , sare dupa gust.
Dupa ce umplutura sa racit se introduce in interiorul puiului si lateral sub pielea de la pulpe . Pentru ca in timpul in care se va praji ...sa nu iasa afara umplutura se leaga pulpele puiului cu ata.
Puiul gata umplut se aseaza peste cartofi se unge cu ulei se inteapa putin pentru a se scurge zeama din el si se baga la cuptorul gata incins la foc mic. Intr-o ora esta gata . ne dam seama ca e gata dupa culoarea aurie pe care o capata.Din cand in cand va mai uitati la el si eventual mai luati cu o lingura ulei din tava si puneti pe el.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Reteta o stiu de la bunica mea Tica Podaru.
Pofta buna!
Catalina Butoi
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise