Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea alba si lucioasa. Galbenusurile si uleiul se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Faina, cacaua si praful de copt se cern de 2 ori, iar apoi se adauga in ploaie peste albusuri. Amestecam compozitia cu un tel de jos in sus, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina in prealabil, dam la cuptorul preincalzit pt minim 30 min (facem testul cu scobitoare). Dupa coacere blatul se mai lasa in cuptorul oprit 15 min. Dupa ce se raceste blatul, se da pe din doua.
Crema:
Crema se face conform instructiunilor de pe ambalaj, iar in plus se adauga cele 2 linguri de dulceata. Crema se da la rece pana la asamblarea prajiturii.
Budinca:
Fierbem laptele impreuna cu coaja de portocala si un praf de sare; dupa ce laptele a fiertm se stercoara si se prepara budinca.
Sirop:
Fierbem apa, zaharul, esenta de rom si coaja de portocala, iar apoi strecuram siropul.
Asamblare:
În tava unde am copt blatul se va asambla prajitura. Punem in tava prima jumatate de blat, o insiropam, iar peste punem toata crema, peste punem si a 2-a jumatate de blat o insiropam si pe aceasta, iar peste turnam budinca fierbinte. Ca decor eu am folosit blat sfarmat. Prajitura trebuie sa stea la frigider minim 2 ore.
POFTA BUNA!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise