Blaturile se pregatesc in acelasi fel si se coc pe rand intr-o tava de 20*30 cm. Se bat galbenusurile cu jumatate din zaharul si untul inmuiat, dar nu topit, iar albusurile s ebat spuma cy restul de zahar si zaharul vanilinat. Se amesteca usor cele doua compozitii, adaugand in ploaie si faina cernuta cu cacaoa in cuptorul incins, la foc potrivit, 7-8 min.
Pentru crema, s ebat ouale cu zaharul si laptele. Se pune crema a bain-marie si se mai bate 10 min, pana devine mai consistenta. Se ia de pe foc, se amesteca imediat cu ciocolata rasa si cacaoa, pana se topesc toti fulgii de ciocolata. Se pune apoi deasupra unui vas cu apa rece si se amesteca pana se raceste. Atunci adauga treptata untul frecat spuma.
Blaturile se taie pe lung astfel:cel de cacao d etaie intr-o foaie lata de 10 cm si doua foi late de 5 cm, iar cel de vanilie s etaie in doua foi late de 5 cm si doua foi late de 2 cm. Se aseaza alternativ foile si se lipesc cu mai mult de jumatate din crema. Se impacheteaza intr-o folie de aluminiu si se lasa la rece 2 ore. Se taie laturile inclinate si se orneaza cu restul de crema amestecata cu frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise