Prajitura Nina

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 450g faina
  • - 150g faina
  • - 500 g zahar pudra
  • - 3 oua
  • - 2 linguri de smantasna
  • - 1 praf de copt
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - 200g unt

Mod de preparare

Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf de copt stins cu zeama de lamaie se framanta un aluat care se imparte in trei. Se prelucreaza trei fpi care vor fi coapte pe fundul tavii de aragaz.

Una din foi se sfarama si se pune in laptele cu vanilie , se freaca pana devine o pasta.

Untul se freaca cu 200g zahar pudra peste care se toarna crema obtinuta mai sus se adauga o mana de alune sau nuci coapte si sfaramate, lamaie sau potocala rasa.

Foile se vor insiropa usor cu suc de fructe apoi se va aseza prima foaie crema obtinuta si apoi a doua foaie.

Se bat spuma cele 3 albusuri in care se adauga 150g zahar pudra se pune pe baie de abur pana se ingroasa si se intinde calda deasupra prajiturii.

Deasupra se rade ciocolata.

O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise