Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf de copt stins cu zeama de lamaie se framanta un aluat care se imparte in trei. Se prelucreaza trei fpi care vor fi coapte pe fundul tavii de aragaz.
Una din foi se sfarama si se pune in laptele cu vanilie , se freaca pana devine o pasta.
Untul se freaca cu 200g zahar pudra peste care se toarna crema obtinuta mai sus se adauga o mana de alune sau nuci coapte si sfaramate, lamaie sau potocala rasa.
Foile se vor insiropa usor cu suc de fructe apoi se va aseza prima foaie crema obtinuta si apoi a doua foaie.
Se bat spuma cele 3 albusuri in care se adauga 150g zahar pudra se pune pe baie de abur pana se ingroasa si se intinde calda deasupra prajiturii.
Deasupra se rade ciocolata.
O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise