Prajitura Desteapta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • un pachet de unt
  • 300 gr zahar
  • 9 linguri de faina
  • un pachet de zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 L lapte

Mod de preparare

Se separa albusurile de gabenusuri.Galbenusurile se freaca cu 150gr de zahar,dupa care se adauga untul topit si racit si 500 ml lapte.Se adauga treptat faina,esenta de vanilie,zaharul vanilinat si laptele ramas.Albusurile se bat spuma cu 150gr de zahar si se adauga la compozitia de mai sus,amestecand usor.Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute,la foc mic.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se pudreaza,se portioneaza si se serveste.Pofta buna!!!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise