Prajitura cu nectarine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pandispan : 6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,6 linguri de untdelemn, sare,esenta de vanilie,praf de copt
  • Pentru caramel: 5-6 nectarine,o jumatate de cana de zahar,un sfert de pachet de unt

Mod de preparare

Se unge forma de tort cu untul scos din timp din frigider pentru a se inmuia putin.Nectarinele se spala si se taie felii,dupa care se aranjeaza in forma.Deasupra acestora se adauga o jumatate de cana de zahar.Se baga la cuptor pentru 15-20 de minute pentru a se inmuia nectarinele si pt a se topi zaharul.

Intre timp se prepara un blat de pandispan.Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin(in loc de zahar tos se poate folosi si zahar farin,acesta facand ca blatul sa creasca mai mult si sa fie mai pufos)si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.

Cand nectarinele s-au inmuiat,se toarna in tava,peste ele, blatul de pandispan.Se mai tine la cuptor inca 20-30 de minute pana se rumeneste.Cand este gata se rastoarna prajitura pe un platou,se lasa la racit dupa care se taie.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise