Prajitura cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 7 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 100-200 g nuca( dupa preferinta fiecaruia)
  • Pt sirop:
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 5 linguri de zahar
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de budinca cu gust de caramel
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 250 g margarina

Mod de preparare

Blatul se face astfel:

-se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea acestuia se adauga galbenusurile,praful de copt,faina,nuca macinata.

-se unge si se tapeteaza o tava,se pune compozitia si se da la copt la foc mic,se testeaza cu scobitoarea ca sa se vada cand e copt.

Siropul se face astfel:

-fierbi laptele cu zaharul pana la topirea acestuia, cand se raceste adaugi esenta de rom, cu acest siropt se insiropeaza blatul.

Crema se prepara astfel:

-fierbi lapte si adaugi praful de budinca amestecat cu zaharul si dizolvat in putin lapte rece, le fierbi impreuna pana se ingroasa se lasa sa se raceasca si cand este calduta budinca o amesteci cu margarina.

-se intinde crema rece peste blat.

-se decoreaza cu frisca.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise