Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat nr. 1:
  • 5 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • Blat nr. 2:
  • 5 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 75 gr nuca macinata(nu prea fin)
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita de sare
  • Sirop nr 1:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • Sirop nr. 2:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • putina coaja rasa de portocala
  • Blat nr 3:
  • 21 biscuiti simpli
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • Decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru blaturi(separat pentru fiecare), batem albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta si coaja rasa, faina amestecata cu praful de copt si la final nuca, respectiv nuca de cocos.

Tapetam tava cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 22/36 cm), intindem compozitia de blat in ea, o nivelam frumos cu dosul unei linguri si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Nu vom uita nici de testul cu scobitoarea pentru siguranta.

La mine blatul cu nuca de cocos s-a copt dupa 25 de minute, iar cel cu nuca dupa 30 de minute.

Pentru crema, frecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi le diluam cu lapte fierbinte si punem vasul la foc pe baie de aburi.

Fierbem astfel crema, mestecand continuu pana cand se va ingrosa ca o smantana.

Lasam crema astfel formata sa se raceasca.

Separat, in alt vas, mixam untul tinut la temperatura camerei, pana devine spumos, apoi incepem sa incorporam treptat crema racita, punand cate putina crema in unt si picurand esenta in acelasi timp. La final adaugam si mascarponele si omogenizam.

Dam crema la rece pentru 15-20 de minute.

Pentru sirop, fierbem toate ingredientele(separat pentru fiecare tip de sirop) si vom insiropa blaturile, mai ales pe margini.

Nu trebuie sa fie decat usor insiropate pentru a se putea portiona mai bine.

Nu vom folosi toata cantitatea de sirop la blaturi ci vom insiropa si biscuitii cu aceste siropuri.

Ciocolata o vom marunti si o vom pune intr-un vas impreuna cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de aburi, mestecand continuu.

Cum asamblam: asezam in tava blatul cu nuca de cocos, intindem peste el 1/2 din crema, asezam biscuitii insiropati, alternand unul cu sirop de lamaie, unul cu sirop de portocale, turnam peste ei ciocolata topita, calda, apoi asezam celalalt blat, intindem restul de crema si radem ciocolata deasupra.

Dam prajitura astfel asamblata la rece cateva ore, apoi o vom portiona.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise