1.Se separa albusurile de galbernusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece, pana se inatresc.
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca, 20 de minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte.Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.
2 Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marie. Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca.
Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor, se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat ,se insiropeaza usor si el, se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
3 Se pregateste srrbetul de cacaoa asa;se pune intr-ocraticioara cu fund dublu, zaharul pudra si mierea la topit,timpt de 10 minute amestecand continuu.
Se adauga si cacao si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt. Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi. Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise