Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate putin si le framantam pina se omogenizeaza. Acoperim vasul , il lasam in bucatarie , la loc cald, sa dospeasca vreo10-15 minute.
Topim untul la foc mic si il adaugam apoi peste aluat, in suvoi, putin cate putin, impreuna cu uleiul ( cele 5 linguri). Adaugam apoi galbenusurile si sarea , framantam putin si lasam iar la dospit, la fel ca prima data, dar de data aceasta o ora.
Facem din aluat 12 bile pe care le vom intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei.
Pregatim umplutura amestecand Crema Focsani sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.
Daca este cazul, se mai adauga putina sare( eu nu am mai pus).
Dupa ce am intins aluatul de placinta , punem in mijloc 1- 1si 1/2 lingura umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura. Apasam cu mana pina avem placinta de marimea tavii in care vom coace placintele.
Punem o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc ,la foc potrivit spre mic si coacem placintele pe ambele parti. Daca tigaia este buna, nu mai trebuie unsa, ajunge uleiul de pe aluatul placintei.
Coacem placintele pe ambele parti pina se rumenesc frumos,toate.
Servim placintele ca atare sau unse cu olingura de smantana deasupra.....
Pofta buna si....la placinte inainte ! Ca doar nu mancam in fiecare zi din ele.
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/placinte-cu-branza-si-marar.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise