Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa. Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt;
  • 2 linguri generoase de iaurt;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou;
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);
  • Umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 ou;
  • Sare, piper dupa gust;
  • Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.

Mod de preparare

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala sau in excursii, intrucat este consistenta.

Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.

Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.

Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.

Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.

Timp: aprox 1h 20min

Portii: 6 sau depinde de cum o portionati

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/placinta-cu-carne-si-aluat-de-casa-4.html

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise