Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1piept de rata,,aprox 200g
  • cartofi feliati ca pt chips 250g
  • unt 150g
  • smantana lichida 250g
  • lapte 200g
  • cimbru,2 ramurele
  • spanac,ca e sezon!
  • nucsoara macinata,un varf de cutit
  • sare,piper negru proaspat rasnit,dupa gust
  • coacaze negre(preferabil proaspete,altfel congelate) 35g
  • zahar 100g
  • ciocolata amaruie 70%cacao 20g
  • telina 200g
  • vin rosu,merlot sau lacrima lui ovidiu 150ml

Mod de preparare

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa sa scada la foc mic 7 minute,se asezoneaza.Intre timp se taie cartofii foarte subtire si se aseaza intr-o forma de lasagna mica pentru o persoana.Se adauga compozitia de smanatana dupa ce a fost strecurata.Se da la cuptor 30 de minute la 150 de grade acoperiti cu folie de aluminiu..Se taie telina cuburi mici(se inlatura coaja) si se pune la fiert cu lapte si restul de smanatana.Se da in clocot dupa care se lasa la foc mediu 15-20 de minute pana devine foarte moale.Se strecoara si se pastreaza lichidul, se da la blender pana devine o compozitie omogena folosind lichidul propriu si adaugand untul bucatica cu bucatica pana se incorporeaza ;se asezoneaza.Se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc cald.Se pune la fiert 200ml de apa si zaharul,se lasa sa scada apoi se adauga coacazele si se lasa inca 5 minute la foc mic pana devine o compozitie siropoaza.Se paseaza printr-o sita fina si se glaseaza cartofii de la cuptor ,se inlatura folia si se mai coace 7 minute.Pentru rata se incinge o tigaie teflon,se cresteaza partea cu piele si se oune pe artea crestata la foc mare pentru 2 minute,se intoarce si se da la cuptor 7-8 minute,transferata intr-o tava de cuptor,pentru o coacere roze la 175 de grade.In tigaia in care a fost pieptul se adauga vinul si se scade cam trei parti.Intre timp se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi si se adauga peste vinul scazut.Se soteaza o mana de spanac in int si se asezoneaza cu un minut inainte de prezentarea mancarii pe farfurie.

Se aseaza cartofii pe farfurie apoi se aseaza spanacul peste ,piureul de telina de jur imprejur. se taie pieptul si se aseaza peste spanac si cartofi apoi se stropeste cu sosul.Pofta mare,acum sa curga vinulin pahar!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise