Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1varf de cutit bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana si
  • dulceata pentru servit

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul stins,pana totul se omogenizeaza bine.

Dupa ce s-a odihnit 10min,se ia cu o lingura din aluat,in asa fel ca toate sa fie egale,se aplatizeaza in palme pudrate cu faina,se face o gaura in mijloc si se pun in vasul cu mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit,se scot pe prosop de hartie.

Se mai ia din aluat cu lingurita, se fac mici sfere egale si se pun in ulei sa se rumeneasca.

Se serveste pe farfurie un papanas,deasupra dulceata de orice fel,peste dulceata smantana,peste smantana cate o mica sfera apoi totul se pudreaza cu putin zahar.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise