1. Pentru a face siropul, toarna vinul peste stafide si lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.Pune zaharul si vanilia in 60 ml apa, intr-un vas mic, si incalzeste-le pana ce zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut un sirop clar.Mareste focul si lasa siropul sa dea in clocot.Adauga stafidele cu vin si fierbe-le timp de 5 minute, pana ce obti siropul.Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei, apoi acopera-l si pune-l la frigider.
2. Pentru a face inghetata, incalzeste putin laptele, mierea si zaharul, intr-o cratita.Gradat, mareste focul, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul s-a dizolvat si amestecul ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-l de pe foc.Adauga vanilia si amesteca.Pune galbenusurile int-un bol si toarna laptele fierbinte peste ele ,putin cate putin, amestecand continuu.Adauga branza mascarpone si amesteca.
3. Strecoara compozitia obtinuta si pune-o la frigider 1 ora.Pe urma pune-o la congelator pentriu inca 1 ora, amesteca in ea, apoi repeata aceasta operatiune de 3-4 ori.
4. Pune deoparte 2/3 din stafide.Pune inghetata intr-un vas de plastic si inglobeaza stafidele pastrate si 2 linguri sirop.Pune ingheta la congelator pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi.Serveste-o alaturi de siropul cu stafidele ramase.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise