Gomboti cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Show original message
  • Ingrediente: 1 kg prune,1 kg cartofi,350 gr faina,300 gr pesmet,250 gr zahar + 4 linguri,2 oua,putina sare,1 lingura scortisoara,3-4 linguri ulei.

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri cu zahar si putina scortisoara.Cartofii dupa ce s-au fiert se strecoara se lasa sa se raceasca putin apoi ii facem piure si iilasam sa se raceasca de tot.Apoi adaugam cele 2 oua si faina.Amestecam coca cu mana daca e prea lipicioasa mai punem putina faina.Se rupe cu mana din coca ca la chiftelele mai mari le umplem cu o pruna si le asezam pe o farfurie tapetata cu faina pana terminam cu toti gombotii.Intr-o oala punem apa la fiert si in momentul cand incepe sa fiarba apa se adauga cam 7 gomboti si lasam sa fiarba cam 12-15 minute(depinde cat de mari sunt).

Gombotii fierti ii scoatem si ii asezam in tigaia cu pesmet.Intr-o tigaie punem uleiul apoi adaugam pesmetul si se caleste putin pana isi schimba culoarea.Apoi adaugam zaharul si lingura cu scortisoara.Gombotii fierti ii tavalim prin pesmet.Ii putem servi si calzi si reci .SUNT BUNI ORICUM.SUPER BUNI. Eu i-am facut saptamana trecuta de 2 ori.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise