Gem de corcoduse

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg corcoduse (daca sunt galbene, gemul este auriu; daca adaugam o mana de corcoduse mai inchise la culoare, obtinem nuante mai inchise, pana la rosu)
  • ½ kg zahar

Mod de preparare

Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu va speriati ca nu sunt acoperite de apa, ele se inmoaie imediat daca le amestecam). Dupa un sfert de ora oprim focul si le lasam sa se raceasca. Cand s-au domolit, le trecem prin ciur, aruncand doar samburii.

Punem pasta rezultata la fiert, cand a scazut adaugam zaharul si mai fierbem pana cand picaturile puse pe o farfurie se tin bine.

Gemul este nemaipomenit de aromat si de … gustos.

Am trimis reteta la "Site Administrator" in incheierea unui articol, dar nu am primit niciun respuns si ... trece vremea corcoduselor.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise