Friptura de iepure

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • • 1 iepure
  • • 4-5 cepe mici
  • • 3-4 morcovi
  • • 20 boabe de piper
  • • 2-3 foi de dafin
  • • cimbru
  • • 1 pahar de vin
  • • pasta de bulion
  • • ulei
  • • sare

Mod de preparare

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul .

Se pune la fiert in apa intr-un vas larg si se da in clocot timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper si ulei.

Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea

Cand carnea e patrunsa se adauga pasta de bulion 2 foi de dafin si putin cimbru si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30 min ).

Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin sau bere.

Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .

Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) se puna la cuptor iar la final se pune vinul.

Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .

In imaginile pe care le-am atasat sunt preparati doi iepuri ( unul de Craiova si unul de Vilcea  )

Pofta buna!

si

La multi ani!

Catalina Butoi

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise