Dulceata de capsune

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • 30-50 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza
  • vanilie
  • rom.

Mod de preparare

Capsunele fara codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare. Se pun in siropul bine legat, pana cand se leaga din nou siropul. Inainte de a se lua de pe foc, se adauga zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pana cand se leaga din nou siropul iar capsunile plutesc el pana la fundul cratitei. Se aduna spuma dupa ce se ia de pe foc. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si cand este rece se pune in borcane.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise