Cupola cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pt crema:2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml frisca
  • 2-3 linguri cacao
  • o esenta de rom
  • Pt insiropat:200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • o esenta de rom
  • Pt ornat:200 ml frisca
  • bombonele pt ornat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pt 30-35 de minute.

Cele 2 oua se amesteca cu zaharul,se pun pe baie de aburi,pana se topeste zaharul si se intareste putin.

Apoi se da la rece.

Intre timp se bate frisca,se adauga cacaoa si crema de oua.

Apa,zaharul si esenta se pun intr-o craticioara pe foc pana se leaga ca un sirop si se topeste zaharul.

Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza cu siropul de mai sus.

Intr-un castron tapetat cu folie transparenta se aseaza un blat insiropat,se pune jumate din crema,al doilea blat,cealalta jumatate de crema si ultimul blat.

Se da la rece pt 30 de minute.

Frisca pt ornat se bate cu mixerul.

Tortul se rastoarna pe o farfurie,se indeparteaza folia,se imbraca cu frisca si se orneaza dupa preferinte cu bombonele.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise