Se pune drojdia intr-un bol cu lapte(200 ml) caldut sa dospeasca cca 10-15 min,se pune faina intr-un castron cu cele 3 galbenusuri cu uleiul si putina sare si zahar, dupa ce a dospit drojdia cu laptele se adauga peste faina si se incepe a framanta, se framanta pana ce devine un aluat obisnuit, daca mai este necesar pentru framantarea aluatului mai puteti sa adaugati lapte, dupa ce sa framantat bine se lasa la crescut cca 1h, se imparte aluatul in 5 parti egale si se ia fiecare in parte si se intinde cu sucitoarea in forma rotunda se taie in 4 parti egale si se ruleaza fiecare, se pune in tava, se sparge un ou se freaca cu putina sare si se unge cornurile cu oul, se presara peste ou susan sau chimen, se pune in cuptor pana se rumenesc deasupra.POFTA BUNA!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise