Cornulete cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 4 linguri bune de untura porc,3 oua,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA: 1.5-2 kg. mere,1 lingura unt,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar,1 esenta de rom,

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Se taie patratele si se umlpu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul,esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise