Compot de dovlecei !!!

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei mai batrani
  • Zahar dupa gust( cca 1-1,5kg)
  • 2 lamai
  • 2 lime
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie.
  • 2 pliculete de sare de lamaie

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte.

Se taie cubulete mai mari(2/2cm)

Se amesteca cu 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa 2 ore.

Dupa 2 ore se clatesc si se aseaza in borcane, impreuna cu feliute de lamaie si lime.

Se umple borcanele cu apa.

Apa se scurge din borcane intr-o cratita, se adauga zaharul dupa gust, se pune si zaharul vanilat si esenta de vanilie tot dupa gust.

Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul.

Se toarna siropul obtinut peste dovlecei, se capseaza si se sterilizeaza in bain-marie timp de o ora dupa ce incepe sa fiarba apa. Se lasa sa se raceasca in cratita in care am sterilizat, pana a doua zi. Se pastreaza la loc uscat.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise