Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert pana fierb si legumele.
Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 1 litru de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Turnati peste ciorba carnea cu zeama in care a fiert.
Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba inca 30 minute la foc mic, dregeti gustul de sare, piper. In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean. Cine doreste mai poate acri cu otet sau poate completa ciorba cu 1 litru de zeama de varza acra clocotita.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise