Chec zebra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana de lapte
  • 200 ml ulei
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

1.Separam albusurile de galbenusuri

2.Batem spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixati bine.

3.Adaugam laptele,uleiul iar dupa faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.

4.Compozitia rezultata se inparte in doua parti egale iar in jumatate se pune cele 2 linguri de cacaua.

5.Se unge o tava rotunda bine cu unt (tava mea de 26 cm)si se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius

6.In centru se pun 3 linguri de compozitie alba apoi exact peste compozitia alba tot in centru 4 linguri cu cacaua apoi iarasi trei alba si 4 cu cacaua pana la terminarea compozitiei (dar atentie numai in centru mereu veti vedea si in poza)

7.Se pune in cuptorul bine incins la temperatura medie 180 grade.

8.Este gata cand trece proba cu scobitoarea

Va doresc pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise