Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potrivit de mari
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 40 g pesmet
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta, piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.

Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper.

Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste putin.

Batem oul crud ramas ,cu sare, piper,vegeta .Il amestecam apoi cu laptele, smantana si putin patrunjel verde tocat marunt.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il presaram cu putin pesmet.

Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, jumatate din cantitatea de oua felii si apoi jumatate din amestecul de smantana.

Apoi restul cartofilor , restul feliilor de oua si restul amestecului de smantana si ou.

Deasupra repartizam pesmetul prajit si sucul de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute.

Servim in stare calda ,cu smantana si patrunjel verde.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise