Bomboane

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie lapte condensat (are cam 370 de gr)
  • 500 gr ciocolata alba
  • ceai negru earl grey sau ceai tailandez dupa gust
  • 1 rodie

Mod de preparare

Jumatate din lapte + jumatate din ciocolata + tot ceaiul se pun la topit in baine marie la foc mic. Amestecati compozitia de abia dupa ce s-a topit ciocolata.

Ceaiul ar fi bine sa-l dizolvati pentru cateva secunde in apa calda ca sa nu se simta prea crocant in ciocolata si ca sa-si lase mai bine aroma si chiar sa dea un pic de culoare.

Amestecul se toarna intr-o tavita care a fost imbracata in folie de aluminiu unsa cu un pic de ulei. Peste amestec puneti boabele de rodie.

Apoi bagati la congelator pt 10-15 minute, insa nu mai mult!

Procedati la fel cu restul ingredientelor (laptele + ciocolata topite in baine marie) si turnati compozitia peste primul strat. Puneti la frigider si lasati cam 1 ora. Dupa ce s-a intarit puteti sa o taiati cubulete si sa o decorati cu boabe de rodie.

http://grooveon.ro/sweettooth/

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise