Tot ce trebuie sa stii despre cura cu urzici

Urzica a fost apreciata inca din timpuri stravechi pentru calitatile sale terapeutice. De asemenea, este una dintre primele plante medicinale din istoria medicinei naturiste. Frunzele urzicii sunt extrem de bogate in minerale si vitamine care ne ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile pe care le aduce trecerea de la anotimpul rece la cel cald. De aceea este bine, chiar recomandat, sa tineti o cura de urzici, care va va aduce doar beneficii.

Tot ce trebuie sa stii despre cura cu urzici
In lunile martie-aprilie, urzica are si cele mai puternice efecte detoxifiante si de reintinerire, de aceea si cura trebuie tinuta in acest interval.
Cum se prepara urzicile pentru cura

Se aleg cu atentie frunzele si se pun intr-un mixer. Se adauga un pahar de apa si se mixeaza 2-3 minute. Se lasa sa se "linisteasca" timp de un sfert de ora, dupa care se filtreaza printr-o strecuratoare fina.

Se va obtine un pahar de suc, de o culoare verde inchis, care se recomanda sa fie baut dimineata, pe stomacul gol.

Pentru a obtine un efect mai puternic al acestei cure, se mai bea un pahar de suc seara.

Efectele acestei cure

Clorofila din frunzele de urzica este un excelent purificator pentru sange, eliminand toxinele si radicalii liberi.

De asemenea, este o cura recomandata si persoanelor care sufera de anemie, pentru ca stimuleaza procesele de producere a globulelor rosii.

Datorita proprietatilor imunoreglatoare, sucul de urzica este recomandat si persoanelor care sufera de alergii, astm sau rinita alergica.

In acelasi timp, are efecte benefice asupra rinichilor, gratie efectelor diuretice, antimicrobiene si regenerative asupra rinichiului. De aceea, este recomandat si persoanelor care sufera de cistita, pielonefrita, insuficienta renala.

Sucul de urzica este si un bun reglator de tensiune, protejand vasele de sange impotriva ateroscrelozei.

Si, nu in ultimul rand, aceasta cura este recomandata si pentru vindecarea hemoroizilor.

Sursa foto: doarnatural.ro

Sursa articol: bzv.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise