Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv delicios pentru mese festive sau petreceri intre prieteni. Iata cum se pregateste:
Ingrediente:
2 avocados (simburele scos si luat de pe coaja), 3 linguri de mujdei, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, zeama de la o lamaie, 1 lingurita iaurt, rosii taite cubulete mici
Mod de preparare:
Se amesteca toate si se face o pasta. Dupa preferinta se poate lasa 1 avocado sa nu fie asa piure, adaugindu-se mai la sfirsit, si atunci pasta va avea si bucatele mai mari de avocado.
Se serveste cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" si linga FAJITAS.
Sfaturi extra:
Poti servi guacamole imediat dupa ce il prepari sau il poti pastra chiar cateva zile. Totusi, e recomandat sa-l servesti imediat. Daca vrei totusi sa-l pastrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine sa adaugi o lingurita de suc de lamaie si sa amesteci bine. Asa, sosul nu se va oxida.
Cand il servesti, e bine sa-l pui intr-un bol de lemn. Folosind suc de lamaie, umezeste usor bolul inainte sa adaugi sosul guacamole.
Pentru ca sosul tau sa arate mai festiv, pune o lingurita de smantana in centru, apoi orneaza cu frunzulite de patrunjel si feliute de rosii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii