Secretul Sosului Alfredo e combinatia perfecta de ingrediente si tehnica folosita. Spre deosebire de alte feluri de mancare tipic italiene, sosul Alfredo e foarte bogat, ingredientul sau principal fiind smantana dulce. Se serveste de obicei alaturi de paste.
Iata de ce ingrediente ai nevoie:
smantana dulce, patrunjel, sare, piper, unt, parmezan
Sosul se prepara foarte repede si poti chiar modifica ingredientele, pentru a face sosul mai sanatos sau pentru a-l servi celor care nu tolereaza grasimile.
Odata ce ai ingredientele pregatite, iata ce trebuie sa faci:
1. Pregateste tigaia
Cel mai bine e sa incalzesti putin tigaia pe foc, apoi sa o racesti cu putina apa. Cand tigaia e pusa deoparte, adauga smantana, obisnuieste-o cu tigaia incalzita, apoi pune-o pe foc.
2. Amesteca frecvent
Ca sa nu se arda smantana, amesteca din cand in cand si nu pleca de langa tigaie, ca sa te asiguri ca totul decurge conform planului.
3. Nu adauga parmezanul cat timp tigaia e pe foc
Daca vei adauga parmezanul si untul cat tigaia cu smantana e inca pe foc, sosul se va taia. Asadar, adauga untul topit si parmezanul cand asezi tigaia deoparte. La sfarsit, adauga si patrunjelul, sarea si piperul si incorporeaza bine totul.
4. Prepara pastele cu ceva timp inainte
Sosul Alfredo se consuma imediat dupa ce e pregatit asa ca, daca vrei sa il adaugi peste paste, e bine ca pastele sa fie fierte atunci cand sosul e gata.
5. Adauga toppinguri
Sosul Alfredo e un sos versatil care se impaca bine cu tot felul de toppinguri. Se potriveste bine cu carne si fructe de mare, dar si cu legume. Incalzeste toppingurile intr-o alta tigaie sau pe gratar si adauga-le abia la sfarsit, peste sos si paste.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii