Cu ciocolata, cu fructe sau cu alte arome ori ingediente, cu totii iubim prajiturile. Din pacate, insa, prajitura la care visam cu ochii deschisi nu a arata intotdeauna la final asa cum ne imaginam. Totusi, nu trebuie sa va descurajati. Ganditi-va ca si marilor chefi li s-a intamplat cel putin o data ca o prajitura sa nu iasa exact asa cum trebuia. Pentru a evita astfel de situatii este important sa cunoastem care sunt cele mai frecvente greseli in domeniul prepararii prajiturilor si bineinteles, cum le putem evita. In acest scop am cules atat de la profesionistii din domeniu, cat si de la amatori in ale "prajituritului" cateva sfaturi utile:
1. Prajitura s-a revarsat peste marginile tavii. Greseala care conduce la acest rezultat este folosirea unui recipient mult prea mic pentru compozitia prajiturii. Inainte de a alege tava de copt, trebuie sa tinem cont si de faptul ca in timpul coacerii, aluatul va mai creste.
Acestea sunt doar cateva dintre greselile pe care le putem face atunci cand pregatim o prajitura. Intr-un articol viitor vom prezenta si alte greseli si solutiile pentru acestea. Pana atunci, spor la "prajiturit"!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii