4 modalitati de a folosi tulpinile si radacinile legumelor

De cele mai multe ori, vedem tulpinile si radacinile legumelor mai mult ca pe niste obstacole ce ne impiedica sa ne bucuram de legume, decat ca pe niste posibile ingrediente. Iar asta este cat se poate de gresit, caci atat tulpinile, cat si radacinile sunt surse importante de nutrienti si au un gust grozav.  

4 modalitati de a folosi tulpinile si radacinile legumelor

Iata cum le poti folosi:

1. Pentru pregatirea salatelor

Acestea pot fi folosite cu succes la pregatirea salatelor, cu toate ca nu va vine usor sa credeti asta. De exemplu, tulpinile de broccoli sunt nemaipomenite pentru salate, putand fi folosite ca inlocuitor pentru varza de Bruxelles. Tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati coaja exterioara, iar apoi sa le rupeti in bucati subtiri.Atat frunzele de broccoli, cat si cele de conopida pot fi adaugate in salate.

2. Pentru pregatirea sosurilor

Exista retete in care se folosesc cozile morcovului ca substitut pentru patrunjel. Trebuie sa luati in considerare insa ca acestea sunt mai amare decat patrunjelul. In unele retete de pesto se adauga cozile si miezul de morcov in locul busuiocului si a altor verdeturi.

3. Pentru conservare

Desi nu toata lumea tinde sa puna la murat orice leguma ii iese in cale, trebuie sa recunoastem ca este o solutie foarte practica pentru a stoca anumite parti ale legumelor pe care nu le folosim pe moment. De exemplu, putem mura tulpinile de broccoli sau coaja de pepene verde.

4. Pentru provizii

De obicei, atunci cand ne gandim sa folosim tulpinile, radacinile sau frunzele legumelor, primul lucru care ne vine in mine este sa le fierbem. Insa v-ati gandit vreodata sa le depozitati in congelator? Acestea pot fi usor maruntite si stocate in congelator pana la folosire.

Sursa articol: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise