Soia - benefica pentru sanatate sau nu?

  Soia este un inlocuitor pentru proteinele animale, fiind de mare ajutor in timpul postului sau in dieta vegetariana.   

Soia - benefica pentru sanatate sau nu?

Este o sursa importanta de isoflavone care se transforma in fitoestrogeni odata ce ajung in organism. Fitoestrogenii sunt similari cu estrogenul, avand efecte benefice in prevenirea bolilor de inima si a cancerului, ameliorarea simptomelor menopauzei si imbunatatirea sanatatii oaselor.

Cu toate acestea, consumul de soia starneste mari controverse. Aceste controverse cu privire la cat este de sanatos sau de nesanatos consumul de soia isi au punctul de plecare de la cele doua tipuri de soia existente: soia fermentata si nefermentata.

Soia fermentata isi are originea in Asia de Est, unde este consumata in cantitati mici, fiind o sursa importanta de vitamina K2. In combinatie cu vitamina D, aceasta poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, osteoporoza si chiar cancer.

Soia nefermentata este, de fapt, un derivat din soia ce poate contine o cantitate mai mare sau mai mica de soia. Soia nefermentata contine cantitati mari de anti-nutrienti care impiedica asimilarea nutrientilor de catre organism.

Asadar, cel mai indicat este sa consumati doar produse din soia fermentata (miso, tempeh, nato, sosuri din soia fermentata), caci proteinele din soia sunt o alternativa excelenta pentru proteinele animale si cele lactate. Nu trebuie consumate insa cantitati mari din aceste alimente.

Sursa articol: www.foxnews.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise