Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa nu ne place sub nicio forma, ne-am gandit sa va impartasim cateva solutii pentru a folosi ouale fierte in retete delicioase. Iata care sunt acestea:
Adauga oua, telina, ceapa verde, mustar sau maioneza si cat ai clipi ai pregatit un sandvis delicios. Pentru un plus de savoare, poti adauga curry sau chili.
Taiate in felii sau cuburi, ouale vor completa perfect orice salata de legume, insa sunt perfecte si pentru salatele cu peste sau pui.
Taiati ouale in doua si scoateti galbenusul. Zdrobiti galbenusul cu o furculita si adaugati sos iute, mustar, maioneza, ceapa verde, sare si piper. Amestecati pana la omogenizarea compozitiei si umpleti albusurile goale cu aceasta.
Nu trebuie decat sa fierbem orezul timp de aproximativ 15 minute, dupa care sa il transferam intr-o tigaie bine incinsa cu ulei. Adaugam ouale fierte taiate cubulete si lasam pe foc timp de 2 minute, doar cat sa incalzim ouale. Se serveste imediat.
Adaugati intr-un vas aceeasi cantitate de apa si otet, cateva boabe de mustar si de piper si lasati la fiert pana da in clocot. Dupa ce a dat in clocot, se ia vasul de pe foc.
Ouale se aseaza in borcane, peste ele turnandu-se amestecul cald. Se pune capacul si se lasa la racit inainte de a fi bagat la frigider.
Pentru burrito se folosesc, de obicei, oua facute omleta, insa se pot folosi si ouale ramase de la masa de Paste. Puteti adauga in plus branza, orez si legume.
Ouale fierte fac pereche foarte buna cu legumele pe care le-ati uitat in congelator. Nu aveti nevoie decat broccoli sau orice alte legume aveti prin frigider, sos de stridii sau sos de peste si cativa catei de usturoi. Caliti usturoiul putin, adaugati legumele taiate marunt si sosul. Adaugati ouale si gatiti pana cand acestea se incalzesc. Asezonati cu sare si piper.
Sursa articol: www.thekitchn.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii