Desi quiche-ul este considerat un fel de mancare din bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen. Cuvantul “quiche” vine din cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”.
Reteta originala de Quiche Lorraine era o placinta cu o umplutura facuta dintr-o combinatie de smantana, oua si bacon afumat. Mai tarziu, la aceasta reteta a fost adaugata si branza. Daca alegi sa adaugi si ceapa, vei avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.
Quiche-ul a devenit popular in Anglia candva dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si in America, in anii '50. In zilele noastre, exista o mare varietate de retete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, sunca sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cina.
Gustos.ro iti prezinta o reteta clasica de Quiche pe care o poti incerca acasa:
Quiche Lorraine
Aluat:
250 g faina,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet
Umplutura:
2 cepe
150 g bacon
250 g cascaval
200 g smantana
5 oua
ulei
sare,
piper,
condimente
verdeata.
Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intre timp, caliti ceapa si baconul si radeti cascavalul pe razatoare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet. Peste acest aluat se pune cascavalul si, deasupra, amestecul de capa si bacon calite.
Intr-un castron, bateti smantana cu oua, sarea, piperul, verdeata si condimentele (la alegerea dumneavoastra), apoi turnati amestecul in forma de tarta.
Coaceti in cuptor aproximativ 40 de minute.
Ati incercat vreodata sa pregtiti Quiche Lorraine?
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii