Sfaturi pentru studenti: 5 solutii pentru a economisi spatiul intr-o bucatarie mica

O bucatarie mica poate fi o reala problema pentru multi; spatiul restrans nu iti permite sa stochezi foarte multe alimente sau sa gatesti confortabil.   Multi dintre noi au trecut prin asta: nu poti gati mai mult de un fel de mancare deodata, nu te poti nici macar rasuci atunci cand gatesti pentru ca toata bucataria este plina de alimentele si ustensilele necesare si nici nu ai cum sa primesti ajutor la gatit de la altcineva pentru ca pur si simplu, nu ati avea loc doua persoane. Si mai stim foarte bine ca atunci cand esti student trebuie sa te adaptezi la conditiile existente si sa gasesti solutii ingenioase.

Sfaturi pentru studenti: 5 solutii pentru a economisi spatiul intr-o bucatarie mica

Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va ajutam cu cateva mici trucuri care te vor ajuta sa gatesti, sa iti pastrezi alimentele si sa iti poti savura mancarea linistit chiar si intr-o bucatarie mica.
1. Puneti rafturi oriunde se poate
Atunci cand spatiul este restrans, rafturile suspendate pot fi de un real ajutor. Puteti opta pentru rafturi inchise (dulapioare) sau pentru rafturi deschise, in functie de preferinte si de spatiul disponibil.
2. Atarnati oalele si tigaile
Prin suspendarea acestora, veti economisi spatiu pe rafturi, in sertare si in dulapuri, spatiu pe care il puteti folosi pentru a depozita alimente sau alte instrumente de gatit.
3. Folositi usile dulapurilor
Puteti atarna pe interiorul usilor de la dulapurile din bucatarie diferite instrumente de gatit mici sau chiar condimente. Puteti suspenda, de exemplu, polonicul sau paletele de bucatarie pentru a economisi loc pentru obiectele mai mari.
4. Folositi un cos
Puteti cumpara un cos pe care sa il tineti langa aragaz in care sa depozitati cele mai folosite ingrediente (sare, piper, ulei etc) pentru a le avea mereu la indemana. Cosul este foarte usor de mutat, iar cand aveti musafiri, il puteti chiar ascunde.
5. Folositi spatiul de sub dulapuri
Puteti depozita sub dulapurile din bucatarie diferite borcane cu gem, zacusca sau alte tipuri de conserve. In acest fel, nu exista nici riscul ca borcanele sa se sparga si economisiti si spatiu.
Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise