Tot ce trebuie sa ai in casa pentru pregatirea prajiturilor de sarbatori

  Ti s-a intamplat vreodata sa fii in mijlocul procesului de pregatire a unei prajituri si sa realizezi ca nu ai un ingredient de baza? Cred ca toti am trecut cel putin o data prin acest moment, vazandu-ne nevoiti sa abandonam intrega treaba pentru a ne aproviziona.  Cu ocazia sarbatorilor, putem avea ghinionul ca magazinul de langa noi sa fie inchis, asa ca cel mai indicat este ca inainte de a ne apuca de "prajitureala de sarbatori" sa ne facem un mic inventar cu toate ingredientele de care avem nevoie si cele pe care le avem deja.  

Tot ce trebuie sa ai in casa pentru pregatirea prajiturilor de sarbatori

Iata care sunt cele mai utile ingrediente din aceasta perioada pe care este bine sa le avem in casa:

1. Unt - un pachet sau doua de unt in plus nu are ce rau sa faca. In plus, termenul de valabilitate ne permite sa il pastram chiar si dupa sarbatori. Asta daca mai ramane ceva din el. :-)

2. Faina - Mereu este nevoie de faina in bucataria unei gospodine. Un mic truc pentru a mentine faina proaspata este sa o pastrati in frigider. Faina trebuie insa scoasa inainte de a fi folosita si adusa la temperatura camerei pentru cele mai bune rezultate.

3. Zahar - Trebuie sa aveti cel putin un pachet in plus de zahar in aceasta perioada in camara. De preferat, ar fi sa aveti si zahar brun.

4. Pudra de cacao - Nu va faceti griji ca ramaneti cu cacao dupa sarbatori. O puteti folosi oricand doriti pentru a prepara ciocolata calda.

5. Ciocolata - Cateva tablete de ciocolata sunt absolut necesare pentru prajiturile pe care le facem in aceasta perioada.

6. Bicarbonat de sodiu si praf de copt - Acesta este un moment bun sa vedeti daca mai le aveti in camara si daca sunt inca valabile.

7. Esente - Esenta de vanilie da o savoare intensa oricarei prajituri, insa puteti sa va aprovizionati cu orice aroma va este pe plac.

8. Hartie de copt, folie de aluminiu sau folie alimentara - Acestea iti vor face viata mult mai usoara in aceasta perioada, asa ca asigura-te ca le ai la indemana.

9. Nuci, alune, migdale - Pot fi folosite atat in compozitia prajiturilor, cat si la decoratul acestora.

10. Nuca de cocos tocata - Fie ca o folosesti la prajituri, fursecuri sau macarons, e bine de tinut la indemana.

11. Scortisoara, ghimbir si cuisoare - Acestea au "puterea" de a transforma prajiturile tale in delicii de care musafirii se vor indragosti.

12. Fructe confiate - Fructele confiate pot fi acel ingredient "minune" al prajiturilor tale.

13. Foietaj - Nu stii niciodata cand poti avea nevoie de el, atat pentru preparate dulci, cat si sarate. Cel mai bine este sa il ai in casa.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise