Cum se prepara Turtuca - placinta de Sf. Andrei care ajuta fetele sa-si afle ursitul

Pe 30 noiembrie il sarbatorim pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei.    Este o sarbatoare importanta, asa ca si noaptea Sfantului Andrei este marcata de traditii si obiceiuri precrestine, privind protectia oamenilor si animalelor, precum si de practici premonitorii si ritualuri de dragoste.   De exemplu, fetele de maritat pregatesc si mananc o placinta numita Turtuca, pentru a-si afla ursitul. Cu o zi inainte de Sfantul Andrei, turtuca se facea foarte sarata, iar fata trebuia sa o manance inainte de culcare, fara sa bea apa. Astfel, baiatul pe care-l visa ca-i aduce apa, ca sa-i potoleasca setea, era cel care urma sa-i ceara mana de Anul Nou. Iata cum puteti pregati Turtuca, placinta de Sf. Andrei care prin care fetele isi afla ursitul:

Cum se prepara Turtuca - placinta de Sf. Andrei care ajuta fetele sa-si afle ursitul

Ingrediente:
500 g faina
250 ml apa
25 g drojdie
o lingurita sare
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca bine. Intr-un castron se pune faina si se face o gropita unde se pune drojdia. Se lasa la crescut timp de 30 minute.
Dupa ce a dospit se framanta bine cu faina si sare pana se obtine un aluat potrivit de tare.
Aluatul se presara cu faina si se lasa sa mai creasca 40 de minute, pana isi dubleaza volumul. Se taie din el bucati care apoi se modeleaza rotunde si subtiri.
Fiecare turtuca se prajeste in ulei sau la cuptor, in functie de preferinta.

Sursa articol: reteteculinare.ro

Sursa foto: monitorulvn.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise