De Sfantul Andrei, in unele parti ale Romaniei se prepara din malai si faina, uneori numai din malai de porumb sau de mei, o bautura fermentata numita covasa. Dupa preparare, covasa se punea prin strachini sau oale si se impartea prin vecini "pentru ca vacile sa fie laptoase, iar laptele sa fie smantanos". In zona Moldovei Centrale se spunea ca fiecare om "este dator sa bea covasa, in aceasta zi, pentru ca sa fie ferit de strigoi". Asadar, iata cum se pregateste aceasta bautura traditionala de Sf. Andrei care alunga strigoii:
Sursa foto: jurnalul.ro
Sursa articol: reteteculinare.ro
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii