Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita

Ingrediente

  • 2 kg urzici proaspete.
  • 3 oua.
  • 500 gr malai.
  • 1 ceapa rosie.
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 1 lingura de unt(pentru mamaliguta).
  • sare,vegeta fara sare(plafar),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat.

Mod de preparare

Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am terminat curatatul si spalatul urzicilor,punem o oala mare cu apa la fiert,ca sa oparim urzicile.Aceasta apa este buna pentru baut,daca o suportati.Curatam ceapa rosie si o tocam marunt,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Intre timp urzicile le-am pus intr-o strecuratoare pentru scurs surplusul de apa.Adaugam urzicile,pe care le tocam(le putem baga si la robot) peste ceapa prajita,asezonam cu condimentele dorite si bagam craticioara la cuptor pentru 30 de minute.In aceste urzici eu pun si 2 linguri de malai grisat ca sa le lege mai mult.Fiecare este liber sa puna apa cata doreste in urzici,eu la cantitatea de cel putin 2 kg de urzici pun cam 2 cani de apa.Daca urzicile sunt din cele noi, se fac imediat.Pregatim mamaliguta,eu o fac un pic mai tare asa ca o fierb mai mult,iar in apa adaug 1 lingura de unt(iese mai gustoasa mamaliguta).O lasam sa se raceasca si apoi o taiem felioare ca sa putem sa o prajim un minut pe o parte si un minut pe cealalta parte.Mamaliguta prajita si cu oul ochi prajit,vor da o aroma super-gustoasa urzicilor.Eu am avut mamaliguta facuta cu o zi inainte,deci este mai tare si merge de minune prajita.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise