Tort diplomat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6lg faina
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200gr zahar
  • 500ml frisca
  • 2 pl gelatina
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot
  • Sirop:
  • din zeama de la compot
  • razatura de lamaie pentru aroma
  • decor
  • banane , kiwi, mandarine, capsuni sau visine din compot, gelatina transparenta si frisca

Mod de preparare

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas ,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.Compozitia se amesteca cu frisca batuta( un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.

Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise