Tiramisu rețeta originală
Crema :
-Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema uniforma.
-4 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar.
-Se bat albusurile spuma.
-Peste prima compozitie se adauga galbenusurile si apoi albusurile spuma si se amesteca usor .Se da la rece.
Se fac 5 cesti mari de cafea dulce in care se pune , dupa ce se raceste, 2-3 linguri de coniac bun.
Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea, apoi se pun in vasul gata pregatit. Se toarna peste piscoturi din crema preparata, apoi alt rand de piscoturi asezate invers, apoi crema si tot asa , cat de inalta vrem sa iasa prajitura.
Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.
Se da la rece si se serveste a doua zi.
Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii) sau pe platou.
Pofta buna!
E atat de bun! Nici nu-ti dai seama ca nu e Tiramisu rețeta originală!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii