Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l folositi, unele sunt mai zemoase, altele mai carnoase, s.a.m.d.
Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati. Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii