Suc de rosii pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Suc de rosii pentru iarna

Ingrediente

  • Rosii foarte bine coapte
  • sare
  • ulei (in functie de cantitatea obtinuta).

Mod de preparare

Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l folositi, unele sunt mai zemoase, altele mai carnoase, s.a.m.d.

Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati. Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise