Rosii organice conservate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rosii organice conservate

Ingrediente

  • 10kg rosii organice
  • 2 capatani mari de usturoi
  • 100g busuioc proaspat

Mod de preparare

Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate in prealabil. Se umplu borcanele fara sa se preseze prea tare, doar cat sa fie pline de continut si sa nu ramana bule de aier printre rosii. Deasupra, in fiecare borcan punem cate 2-3 catei de usturoi si cateva Frunze de busuioc proaspat.

Luam o cratita mare larga, pe fundul carea asezam un prosopel sau o carpa, asezam borcanele unele langa altele. Adaugam apa pana la nivelul capacelor si dam la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, mai lasam 15-20’ dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu folie de aluminiu sau capac si lasam borcanele in apa fierbinte pana a doua zi.

Scoatem borcanele, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.

PS:Rosiile conservate in acest mod, isi pastreaza aroma si gustul, sant delicioase si foarte important : fara conservanti !

Excelente la prepararea de sosuri pentru paste, la supe sau ciorbe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise