Ratatouille cu pui

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Ratatouille cu pui

Ingrediente

  • • 1 piept de pui
  • • 1 vânătă
  • • 1-2 dovlecei
  • • 1 ceapă mare
  • • 3 căței de usturoi
  • • 1 ardei
  • • 1 morcov
  • • 2 roșii mari și zemoase
  • • ulei
  • • busuioc și cimbru
  • • sare și piper

Mod de preparare

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri proaspete. Rețeta tradițională conține vinete, dovlecei, ceapă, ardei, roșii, usturoi, busuioc și cimbru, dar se pot adăuga și alte ingrediente după cum vă place. Dacă o gătiți fără carne devine o delicioasă mâncare vegetariană sau de post. Merită încercată!!

Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut le-am tamponat cu prosop de hârtie pentru a îndepărta sucul amar. Într-o tigaie am încins 2 linguri de ulei și am pus bucățile de vinete la călit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.

După ce au prins o culoare maronie și se înmoaie, le-am scos pe o farfurie și într-o altă lingură de ulei am pus la călit dovleceii și rondelele de morcov.

Acestea se călesc până devin aurii de toate părțile, apoi le-am scos pe o farfurie.

Pieptul de pui l-am dezosat și l-am tăiat bucăți, apoi l-am călit împreună cu ceapa, ardeiul și usturoiul tocate. Din grădina mea de balcon am cules o mână de busuioc și niște cimbru :)).

Într-un vas rezistent la căldură am pus legumele și carnea călite, roșiile tăiate bucăți, sare, piper și verdețurile tocate. Fiindcă roșiile nu au fost destul de zemoase am adăugat puțin bulion diluat cu apă (puțină pentru că își mai lasă și legumele zeamă). Am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor pentru o oră sau chiar mai puțin (legumele trebuie să fie bine pătrunse, dar nu terciuite). După ce l-am scos de la cuptor am mai presărat verdeață tocată și usturoi pisat, pentru mai multă savoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise