Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Ingrediente

  • Pentru marinata
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita thym uscat si maruntit
  • 1 lingurita rozmarin uscat si maruntit
  • 1 lingurita zahar brun
  • un praf de piper
  • Pentru legume si pui
  • 2 lamai
  • 4-6 pulpe de pui
  • 4 capatani de usturoi, injumatatite
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte, se taie lamaia in jumatate iar zeama de la una din jumatati se stoarce si se pune in amestecul pentru marinata.Se toarna marinata peste pulpele de pui si se lasa peste noapte la rece, acoperite.

Ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se pun cartofii cu capatanile injumatatite de usturoi intr-o tava mare si se toarna deasupra cea mai mare parte din marinata.Se amesteca usor apoi se da totul la copt 20 minute.Dupe cele 20 minute se scoate tava din cuptor si se adauga pulpele de pui cu restul de marinata si 3 jumatati intregi de lamaie.Se da totul la copt 1h – 1h 15 minute pana cand carnea si legumele s-au facut.Dupa ce s-au facut se scot din cuptor si se presara cu patrunjel tocat, coaja rasa de la ½ lamaie si sare dupa gust apoi se serveste.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise