Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Ingrediente

  • Pentru marinata
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita thym uscat si maruntit
  • 1 lingurita rozmarin uscat si maruntit
  • 1 lingurita zahar brun
  • un praf de piper
  • Pentru legume si pui
  • 2 lamai
  • 4-6 pulpe de pui
  • 4 capatani de usturoi, injumatatite
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte, se taie lamaia in jumatate iar zeama de la una din jumatati se stoarce si se pune in amestecul pentru marinata.Se toarna marinata peste pulpele de pui si se lasa peste noapte la rece, acoperite.

Ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se pun cartofii cu capatanile injumatatite de usturoi intr-o tava mare si se toarna deasupra cea mai mare parte din marinata.Se amesteca usor apoi se da totul la copt 20 minute.Dupe cele 20 minute se scoate tava din cuptor si se adauga pulpele de pui cu restul de marinata si 3 jumatati intregi de lamaie.Se da totul la copt 1h – 1h 15 minute pana cand carnea si legumele s-au facut.Dupa ce s-au facut se scot din cuptor si se presara cu patrunjel tocat, coaja rasa de la ½ lamaie si sare dupa gust apoi se serveste.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise