Pulpã de curcan la cuptor ( reteta pitarului) (Perna de Peru à Padeiro)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pulpã  de  curcan la cuptor ( reteta pitarului)   (Perna de Peru à Padeiro)

Ingrediente

  • 1 pulpã de curcan de cca. 1,5 kg
  • sare, piper
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • 1 kg. de cartofii
  • 4-5 cãtei de usturoi
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 linguritã sofran indian
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • optional vegeta
  • 1 lãmâie
  • 1 legãturã pãtrunjel
  • cepsoarã tocatã

Mod de preparare

Acest fel de mâncare este traditional, si putem folosi orice tip de carne.

Supa se pãstreazã pt. a face diverse aluaturi sãrate sau pt. o garniturã de orez.

Eu am profitat sã fac o ciorbã cu perisoare.

1)Pulpa de curcan se pune la fiert în apã cu sare, piper,foi de dafin, 1 ceapã, optional: câtiva cãtei de usturoi, morcovi...

Lasã la fiert cca. 45 min.

2)Între timp taie cartofii si ceapa în sferturi groase, iar cãtei de usturoi feliute. Pune pulpa fiartã deasupra si condimenteazã cu vegeta, piper, boia, sofran...toarnã uleiul si amestecã totul bine.Dã la cuptor la 200ºC, timp de 30 min. Neuitând sã regãm cu propriul sos pt. a nu se usca carnea.

Dacã vã grãbiti, puteti prãji cartofii pe jumãtate, apoi adãuga la carne.

3)La urmã pune sucul de lãmâie peste carne.

Puteti servi decorat cu pãtrunjel tocat si felii de lãmâie, acompaniat de o salatã verde cu sos vinagrete.

Special pt. cinele în familie.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise