Amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana obtineti o compozitie cremoasa.
Adaugati migdalele macinate si ciocolata topita, dupa ce s-a racit putin.
Omogenizati compozitia si apoi adaugati albusurile batute spuma, 1 lingurita esenta de menta si pesmetul.
Turnati compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Scoateti-I din tava apoi si lasati-l la racit.
Taiati-l in doua, pe orizontala.
Pentru crema, puneti zaharul cubic intr-un castron impreuna cu frunzele de menta si frecati-le impreuna cel putin 20 de minute.
Pisati apoi zaharul si eliminati frunzele de menta.
Puneti zaharul mentolat intr-un vas cu galbenusurile, cu zeama de la 2 lamai, esenta de menta si vinul alb.
Puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema amestecand incontinuu in vas.
Cand crema s-a ingrosat, luati-o de pe foc, lasati-o la racit si amestecati-o cu crema mascarpone.
Umpleti foile.
Turnati deasupra ciocolata de menaj topita si ornati cu frunze verzi de menta.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii