Se pun stafidele la inmuiat pentru cel putin 30 minute. Se pune la fiert laptele cu zaharul si putina sare, cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploie amestecand bine. Se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand (va rezulta o crema mai groasa cam greu de amestecat, dar se va schimba cand vom adauga ouale).
Se taie perele felii si se pun intr-o tigaie cu 30 g unt si o lingura de apa, se pune la foc pana cand se inmoaie putin (daca este nevoie se mai adauga cate putina apa). Se pun stafidele stoarse, se amesteca si se ia de pe foc.
Se adauga ouale si vanilia in gris si se amesteca bine dupa care se pune 1/4 din compozitie intr-o tava unsa cu untul ramas. Deasupra se pune 1/4 din fructe si se repeta straturile pana se termina ingredientele.
Se coace in cuptorul cald la 180°C circa 40 minute.
Se serveste rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii