Mod de preparare:
Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt.
Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri rămase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.
Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii